تاریخچه قالیشویی در تهران به دوران به کارگیری از فرش در خانهها ی ایرانیان باز می گردد. به کار گیری از فرش در کشورایران از سالهای پیش امری متداول بوده هست و اهمیت دقت به تمدن شست و رفت و پاکیزگی در ایران، مورد قضیه شستشوی فرش ها همواره دغدغه ای به جهت مردمان محسوب می شده است. در گذشته، مردم خود به شستن فرش ها به شیوه سنتی در ایوان منازل و یا حتی در کف کوچه ها و خیابان ها می پرداختند و پس از شستشو آنها را اساسی آویزان کردن در علیه نور خورشید خشک می کردند. شوینده ها و همینطور شیوه ی شستشو بوسیله خود مردم در آن زمان، چندان اصولی نبوده و موجب آسیب رساندن به فرش می شده است. علاوه بر صدمات شستشوی دستی، مدت روزگار زیادی ارتفاع می کشید تا یک فرش خشک شود و علت دیر خشک شدن آن نیز، به خاطر مصرف مضاعف آب در شستشو بود، که خود موجب اتلاف مقادیر فراوان آب می شد. –قالیشویی در تهران– قالیشویی در تهرانبه مرور، روش زندگی افراد تغییر و تحول یافته و کلیدی ظهور و ارتقاء شهرنشینی در ایران و به خصوص در تهران، قالیشویی به طرز صنعتی و امروزی درآمده است. در حقیقت در صورتی که بخواهیم به ساخت اولی قالی شویی به شیوه فعلی اشاره کنیم، این دوران به دهه 50 خورشیدی گشوده می گردد. درحقیقت سال 1351را می توان به تیتر سال ظهور قالیشویی در تهران نام برد، چراکه اتحادیه صنف قالیشویان تهران در همین سال تاسیس گردیده و از آن زمانه به بعد، کسب و عمل همین زمینه سر و سامان یافته است.
خدمات قالیشویی کدامند؟
بعضا از سرویس ها عمده در مراحل قالیشویی عبارتند از: شستشوی فرش مهم استفاده از آب و مواد شوینده ی مخصوص، لکه گیری و غبارگیری، رفوی فرش و خشک کردن. لازم به ذکر می باشد که پس از شستشوی فرش، بازرسان و متخصصین مرتبط، آن را آیتم بررسی قرار داده و در صورتی که نیاز به لکه گیری و یا رفو داشته باشد، در این تراز آن ها وارد عمل شده و مشکلات فرش را برطرف می نمایند. قالیشویی امروزی بیش تر در کارخانه ها یا کارگاه ها و با استعمال از دستگاه های مخصوص، انجام می پذیرد و به جهت خشک شدن فرش های شسته شده، از گرمخانه ها استعمال می شود. اما هنوز در بعضی نقاط کشورایران و خاورمیانه، قالیشویی به صورت دستی نیز انجام می گیرد. فرش ها به دو نوع ماشینی و دستباف تقسیم می شوند و طریق شستشو و مواد شوینده، متناسب اهمیت جور آنها انتخاب می شود. در ادامه بعضی از دستگاه ها و خودرو آلات قالیشویی را معرفی می کنیم: • دستگاه شستشوی اتوماتیک • دستگاه شستشوی دستی، پلیشر غلطکی • دستگاه شستشوی ریلی • دستگاه شلاق زن فرش • دستگاه خشک کن لوله ای درب دار • دستگاه خشک کن لوله ای فارغ از درب • گرمخانه ی گازی • دستگاه خاک گیر • دستگاه تصفیه ی آب
ویژگی های پایین علامت های یک کمپانی قالیشویی
• ارزش مطلوب و سرویس ها عالی • خوش برخوردی کارکنان و وقت شناسی در انجام خدمات • استعمال از نیروهای خبره و تدریس دیده در حوزه ی فعالیت اصلی اتومبیل آلات رشته ای • شناخت مواد شوینده ی اهمیت میزان مرغوب بودن و استعمال از آن ها در زمانه مناسب • انجام همگی خدمات قالیشویی مثل لکه گیری، برطرف کردن بیدزدگی، ترمیم ریشه ی فرش • تحویل به موقع فرش و ارائه ی فاکتور • سرویس ها پشتیبانی خوب پس از انجام کارها خرید کننده در حالا حاضر تعداد محدودی از مرکز ها قالیشویی در تهران از امکانات فوق برخوردار هستند. به جهت مثال قالیشویی واوان یکی از پهناور ترین و چابکدست ترین کارخانجات قالیشویی در تهران است، که از فناوری های پیشرفته مذکور به کارگیری می کند. همین مرکز اهمیت عضویت قانونی در اتحادیه قالیشویان تهران و حیاتی هدف ارائه بهترین خدمات به مشتریان، کار خود را آغاز کرده است.قالیشویی واوان کلیدی مدرن ترین و به روزترین دستگاه ها، یار مهم پرسنل کارآزموده و کارآزموده، آماده خدمترسانی به تمامی نقاط شهر تهران است.
ویژگیهای فرش دستباف
فرشهای دستباف، اهمیت تار و پود و پرز دار هستند که این پرزها، دور تارها گره می خورند. این فرش ها از مواد مرغوب و رنگهای طبیعی ساخته شده اند و معمولاً نسبت به فرشهای ماشینی، گرههای محکم تری دارند؛ بنابراین ارتفاع قدمت بیشتری نیزدارند و چنانچه تمیز نگه داشته شوند، مهم گذشت زمان، درخشش و زیبایی آنها یکسری برابر میشوند و به عنوان یک سرمایه برای آتی محسوب می گردند. این فرش ها، به دلیل موادی که دارا هستند در زمستان گرم و در تابستان سرد هستند. فرشهای دستباف، نسبت به فرشهای ماشینی وزن بیشتری دارند؛ بنابراین شستشوی آنان در خانه دشوار تر و اما حساستر از شستشوی فرشهای ماشینی است.
چگونه از فرشهای دستباف نگهداری کنیم؟
اولین نکتهای که در مورد محافظت فرشهای دستباف بایستی بدانید، این میباشد که سطحی که فرش را بر روی آن پهن می کنید، باید خشک باشد و گرد و خاک نیز نداشته باشد. اشیا سنگین نظیر مبلمان سنگین را طولانی مدت روی این فرشها قرار ندهید؛ چون ممکن است اثر آن ها از بر روی فرش از فی مابین نروند. نکته ی بعدی این می باشد که فرشهای دستباف را تحت نور مستقیم آفتاب قرار ندهید و همچنین، اجازه ندهید که هنگام آب پاشی به گلها باطن خانه، آب گلدان بر روی فرش بریزد. یک خط مش ساده برای حفظ از فرشهای دستباف همین هست که آنها را به شکل هفتگی یا این که دو هفته یکبار، اساسی جارو برقی تمیز کنید؛ البته می بایست در حیث داشته باشید که جارو نمودن بیش از حد، قدمت فرشهای شما را کوتاه می کند. فرش را در قسمت هایی که رفت و آمد عمده است، خوبتر جارو کنید؛ زیرا رفت و آمد سبب ساز می شود که کثیفیها به قسمتهای عمقی فرش وارد شوند و به بافت فرش آسیب برسانند و در طول مدت وقتی منجر تولید آلرژی شوند. البته حیاتی جارو کردن و پاک نمودن فرش ها، سبب می شوید که گرد و غبار پاک شوند که همین از پوسیدگی فرش شما دوری می کند.
منبع golestanwash.com